ANNONS
Foto Coumba Badin

Coumba Badin är grundaren bakom cateringföretaget “Petit Plaisir”. Företaget erbjuder catering för den som gillar eleganta och autentiska bakverk till fikat eller större sammanhang som bröllop, babyshower, födelsedagskalas och företagsevent.

Följer man “Petit Plaisir” på Instagram nås man av fräscha, minimalistiska inlägg med vackra bakverk i harmoniska färger. Utöver rollen som konditor har Coumba en självklar känsla för stil, färg och form.

Coumba är född och uppvuxen i en fransk förort med föräldrar som är fulani från Senegal i Västafrika. 2018 lämnar hon Frankrike för Sverige. Under dem åren hon söker jobb i Stockholm upptäcker hon bakverk och börjar sluka youtubetutorials och recept. Tillsut åker hon tillbaka till Paris för att gå en “cake design” utbildning och strukturera sin talang. 2020 startade startade hon “Petit Plaisir”.

Africanent.se har fått en inblick i konditorn Coumbas värld.

Hur hamnade du i Stockholm?

– För tre år sedan flyttade jag till Stockholm med min fästman, jag hade precis avlutat mina studier inom HR. Det var svårt att hitta jobb i Sverige, under tiden jag sökte en tjänst inom HR tog jag en del modelljobb för att försörja mig.

Beskriv din passion för franska bakverk…

– Fransk gastronomi och franska bakverk är en konstform som kallar på alla smaksinnen. Fransmännen har en bred palett av recept, matlagningstekniker och smaker som inspirerar mig.

Vilken är din favoritbakelse?

Min franska favoritbakelse är ”Pain au raisins”, ordagrant betyder det “russinbröd”, men formen påminner mer om en bulle. “Pain aux raisins” är ett sött bakverk med russin i. Jag älskar när det kommer direkt från ugnen. Degen är frasig, saften från de karameliserade russinen ljummen och bakverkskrämen smälter i munnen.

Vad tycker du om svenskarnas “Fika”?

Jag älskar ”Fika”. Det är en privilegierad stund man delar med familj, vänner och kollegor. Mitt svenska favoritbakverk är kardemummabullen. I början kunde jag inte hantera kardemumma doften, nu är den blivit beroendeframkallande.

Hur ser framtiden för Petit Plaisir ut?

Jag har precis bytt företagsnamn från “Petit Croissant” till ”Petit plaisir”, jag har fått in en hel del beställningar och letar parallellt efter en ny lokal med mer utrymme. Sedan skulle jag vilja utforska fler veganska recept.

Vilka artister finns på din spellista?

– Kouame Nesta, Tems, Amaarae.


Följ @petit_plasir

www.petitplaisir.se


/Africanent.se

ANNONS