ANNONS

Arbetets museum prisar fotografen Ikram Abdulkadir från Malmö. 2017 upptäckte vi på Africanent.se bildkonstnärens Instamgramkonto via modevarumärket Mixed Grill Banjul. Vi gjorde en intervju där vi fick djupdyka i den diskreta fotografens värld. Sedan dess har Ikram fotat reklamkampanjer, kändisar som Sabina Ddumba, Cherrie, Snabba Cash skådespelaren Alexander Abdallah och haft en egen utställning.

Arbetets museums motivering:

Ikram Abdulkadir får fotopris för sina briljanta möten i vardagen. Med värme och känsla dokumenterar och förevigar Ikram samtiden, ofta med familj, vänner och systerskap i fokus. Vardagsliv och perspektiv som inte alltid syns i media tecknas i ett nästan magiskt ljus. Ikram är en fotograf med stor potential och hennes arbete en inspirationskälla för både nutida och kommande generationer fotografer.”, skriver Arbetets Museum på sin hemsida.

Bland pristagarna finns fotografen David Lundmark och Anna Rosling Rönnlund. Vinnarna presenteras digitalt den 15 oktober.

Arbetets museum har sedan 2001 delat ut Dokumentärfotopriset för bildverksamhet med dokumentär inriktning, ett stipendium som instiftats för att uppmärksamma dokumentärfotografi och stimulera samtidsdokumentation.Läs intervjun med Ikram Abdulkadir

Pressfoto: Salma Abdulkadir

/Africanent.se

ANNONS