ANNONS

Hot Take i P3 är en ny veckopodd med Assia Dahir, Ahmed Berhan och Johannes Cakar, tre personer med svart bälte i populärkultur och humor. Podden som springer ur hiphop- och internetkultur blir en unik podd som ansluter sig till P3 Din Gata. Hot Take i P3 sänder sitt första avsnitt idag och släpper ett nytt poddavsnitt varje tisdag.

Hot Take i P3 tar upp veckoaktuella ämnen som ramas in med humor och hiphop-musik. P3:s nya podd bygger på de tre delarna Veckans hot takeSaker vi inte kommer bry oss om nästa vecka och Veckans slap.

Veckans hot take bygger på opopulära åsikter om en viss nyhet som har ägt rum under veckan, t.ex. en lansering av ett nytt musikalbum. Saker vi inte kommer bry oss om nästa vecka lyfter en utvald händelse som bara är het precis just nu, t.ex. en kontroversiell tweet. Medan Veckans slap bygger på någon som de tre experterna i podden bedömer har dummat sig lite extra, varpå denne får en slap på fingrarna. 

Podden Hot Take i P3 blir en del av P3 Din Gata som nylanserades i början på året som en renodlad hiphop-kanal med storstadsfokus.

Assia Dahir är även en av profilerna i P3 Din Gata där hon leder kvällsprogrammet Mixen som lyfter den hetaste hiphop-musiken just nu. Som skicklig DJ och meme-queen är Assia Dahir ett välkänt namn inom den svenska hiphop-klubbscenen.

P3-profilen Johannes Cakar förvaltar numera även kanalens busringningsarv när han lyfter på luren varje fredag i kanalens nyligen lanserade humorpodd P3 Busringer. P3 Busringer släpper 10 minuter långa nagelbitande avsnitt varje vecka och skapar genom överraskningsmoment Sveriges nästa stora prank-program.

Komikern och skådespelaren Ahmed Berhan har tidigare medverkat i Tankesmedjan i P3 och varit en välkänd röst i Morgonpasset i P3.

Hot Take i P3 släpper sitt första avsnitt idag och programmet sänds även i P3 Din Gata på dagtid. Ett nytt poddavsnitt kommer ut varje tisdag och hittas i appen Sveriges Radio Play och på webben.

Foto: Lina Arvidsson för Sveriges Radio. fr.v Ahmed Berhan, Assia Dahir och Johannes Cakar.

/Africanent.se


ANNONS