ANNONS

De senaste veckorna har präglats av massiva protester mot SARS – Special Anti-Robbery Squad i Nigeria. SARS polisstyrka ska skydda den nigerianska befolkningen mot rån, kidnappnig, bilstöld och vapen. Den kontroversiella polisstyrkan anklagas för att trakassera, brutalisera och även mörda befolkningen. Protesterna mot SARS började redan 2017 genom Twitter kampanjen #Endsars där man krävde att nigerianska regeringen tar bort polisstyrkan.

En ny våg av protester har blossat upp sedan början av oktober. Davido, Burna Boy, Tiwa Savage, Falz The Bad Guy, Simi, Yemi Alade, DJ Spinall är några utav dem nigerianska afrobeatsartister som höjt rösterna på sociala medier och deltagit i protesterna. Awilo Logomba och Chris Brown har visat solidaritet genom att dela inlägg med hashtagen #Endsars. Två artister som gjort betydande musiksamarbeten med afrobeatsartisterna.

I Sverige arrangerade konsertarrangören Afrodance Sweden en manifestation utanför Nigerias ambassad i solidaritet med den nigerianska befolkningen.

Burna Boy

Wizkid

Tiwa Savage

Simi

DJ Spinall

Davido

/Africanent.se

ANNONS