I ett inlägg på Instagram höjer nu Beyonce rösten mot polisvåldet i Nigeria. Artisten ska samarbeta med en hjälporganisation som ska hjälpa demostranterna med förnödenheter.

Senaste veckorna har en våg av protester blossat upp mot polisstyrkan SARS – Special Anti-Robbery Squad i Nigeria. Afrobeatsartisterna Burna Boy, Davido, Tiwa Savage, Simi, Peter Okoye (PSquare), Mavin Records m.fl. har deltagit i demostrationerna och spridit medventenhet på sina plattformar. Sociala medier kampanjen #Endsars har blivit global. Sångerskan Tiwa Savage är en av dem som nämnt Beyonce i ett inlägg där hon förklarar situationen i sitt hemland.

Beyonce har samarbetat med Wizkid, Yemi Alade, Burna Boy, Tekno, Tiwa Savage, Chiwetel Ejiofor på albumet Black is King.

Protesterna mot SARS började redan 2017 genom Twitter kampanjen #Endsars där man krävde att nigerianska regeringen tar bort polisstyrkan.

/Africanent.se