Swedish Design Award nominerar Afripedia i kategorin Digitala produkter och tjänster. Afripedia är en global mötesplats där kreatörer kan nätverka, men också ett sökverktyg där potentiella uppdragsgivare kan hitta allt från fotografer och illustratörer till stylister och grafiska designers.

Afripedia lanserades den 7 november 2019 och är världens första och största talangdatabas med kreatörer av afrikanskt ursprung runtom i världen.

“Afripedia är en kurerad söktjänst som samlar afrikanska kreatörer inom film, mode och design över hela världen. Afripedia vill utmana stereotyper om afrikanskt skapande och bredda representationen i en homogen kultur- och mediabransch.”, skriver Swedish Design Award.

Företaget är baserat i Stockholm och består av: Producent: Teddy Goitom (Afripedia), Creative Director: Senay Berhe, (Afripedia), Designer: Biola Kadiri Fischer, Tech: Amöba AB, Social & Community manager: Rahwa Dagnew (Afripedia), Business strategy: Abraham Asefaw (Afripedia), Copywriter: Regina Strong.

Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som hela designbranschen står bakom. Det är Svensk Form som driver utmärkelsen.

/Africanent.se