Projektet Dröm stort och dess grundare Kassim Nagwere, samt Lovette Jallow med den ideella organisationen Action4humanity har tilldelats Region Stockholms pris mot främlingsfientlighet och rasism 2020.

Priset delades ut under Regionfullmäktige på tisdagen och i år delas det mellan Kassim Nagwere och föreningen Dröm stort, som får 30 000 kronor, och Lovette Jallow med organisationen Action4humanity, som får 20 000 kronor.

Dröm stort

2012 startade han organisationen Dröm stort. Där pratar de med ungdomar om deras drömmar och använder dem för att ge ungdomarna rutiner och styrning mot ett bra vuxenliv. Själv drömde Kassim Nagwere om att bli basketproffs i tonåren. 2019 nominerades Kassim Nagwere till årets Changemaker.

Action4hummanity

Lovette Jallow driver sin verksamhet brett. Med sina instagramkonton @action4humanity_se och @lovettejallow visar hon hur rasistiska strukturer – i Sverige och andra länder – påverkar samhället och om hur de kan brytas.

Lovette Jallow föreläser och utbildar också medarbetare vid företag och organisationer om hur deras agerande, medvetet och omedvetet, kan vidmakthålla och rent av förstärka rasism och främlingsfientlighet. På sina skolturnéer pratar hon med ungdomar om betydelsen av förståelse och tolerans. 2019 tilldelades Lovette Jallow Raul Wallenbergs priset. I november släpper hon sin andra bok – Främling i vita rum.

/Africanent.se