När journalisten Amat Levin gjorde en lista över alla svenskgambier han kände till kom han fort upp i ett hundratal. I Slumpens barn undersöker han vad det innebär att föra ett arv vidare. Den 26 september gästar författaren och journalisten Boksmässan i Göteborg.

Slumpens barn är ett porträtt av en diaspora bestående av många olika röster, åsikter och erfarenheter. Det är också en personlig berättelse om viljan att reparera familje­band och vad det innebär att föra ett arv vidare. Boken släpptes den 3 april 2020 på Natur & Kultur förlag. Amat Levin driver Instagramkontot @svarthistoria och podden Power Meeting Podcast.

För första gången på trettiofem år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras i fysisk form. I digitalt format besöker man istället i år Bokmässan den 24–27 september 2020 genom Bildningshubben och Litteraturfestivalen, kostnadsfritt på Bokmässan Play!

Amat Levin, Siduri Poli, Julia Lundin, Jasmine Winberg gästar Bokmässan den 26 september kl. 12.00-12.40, programledare Alexandra Pascalidou.

/Africanent.se