Hur är det att vara ensamstående förälder, hur är det att vara pappa till ett barn man först inte känner kärlek till. Hur är det att ha rötter i ett annat land och växa upp i Sverige? Det är frågor som Muntaga Sowe tar upp på sitt Instagramkonto Sowe & Co. Med kontot vill Muntaga belysa om livet som pappa. Ett sätt att inspirera andra som kan ha samma funderingar kring föräldrarskap och tillhörighet.

“Jag är svart.
Jag är Svensk.
Jag är Gambier.
Jag är pappa.
Jag är son.
Jag är blå.
Jag är invandrare.
Jag är svenne.
Jag är bror.
Jag är en vän.
Jag är en förebild.
Jag är lättkränkt.
Jag är orolig.
Jag är en kräfta.
Jag är ett djur.
Jag är snygg.
Jag är ful.
Jag är en människa.
Jag är närvarande.

Men framförallt är jag Muntaga.
Ni kommer att få följa med på en resa i mitt liv för att på så sätt förstå vem jag är. För att förstå vem Charlize är. För att förstå min roll som pappa. Men för att också förstå varför Sowe & Co inte bara en kanal för att belysa livet som pappa. Varför vi inte bara kommer visa allt roligt och mysigt vi gör. Vårt mål är att inspirera. Och för att kunna inspirera så behöver ni båda sidorna av myntet. Inte bara det glansiga.”, skriver Muntaga på sitt Instagramkonto Sowe & Co.

Följ Sowe & Co

View this post on Instagram

Jag är svart. Jag är Svensk. Jag är Gambier. Jag är pappa. Jag är son. Jag är blå. Jag är invandrare. Jag är svenne. Jag är bror. Jag är en vän. Jag är en förebild. Jag är lättkränkt. Jag är orolig. Jag är en kräfta. Jag är ett djur. Jag är snygg. Jag är ful. Jag är en människa. Jag är närvarande. Men framförallt är jag Muntaga. Ni kommer att få följa med på en resa i mitt liv för att på så sätt förstå vem jag är. För att förstå vem Charlize är. För att förstå min roll som pappa. Men för att också förstå varför Sowe & Co inte bara en kanal för att belysa livet som pappa. Varför vi inte bara kommer visa allt roligt och mysigt vi gör. Vårt mål är att inspirera. Och för att kunna inspirera så behöver ni båda sidorna av myntet. Inte bara det glansiga. Ha en fin kväll! Muntis ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀#sowecompany #pappa #småbarnsliv #småbarnsförälder #blackexcellence #inspo #blackdads #melaninpoppin #gambia #sverige

A post shared by Sowe & Co (@sowecompany) on

View this post on Instagram

Jag är Pappa. 2020. Eller nej. Jag är inte pappa. Jag är Muntaga. Hade någon tagit tag i mig innan jag blev förälder och berättat om: Tidiga morgnar Skrik i butik Skrik i flygplan Trots på trots Skrik på strand Blöjombyte på strand Ketchup på väggen Mackor med smörsidan ner mot golvet Så hade jag nog ändå fullföljt det. För kärleken jag känner för Charlize är starkare är allt jag någonsin känt tidigare. Men för att ge henne den bästa versionen av mig själv så behöver jag vara Muntaga i första hand. Bara då kan jag sikta på att vara ”The greatest dad of all time”. #sowecompany #livetmedbarn #vimedbarn #viföräldrar #pappa #småbarnsliv #blackmancan #blackexcellence

A post shared by Sowe & Co (@sowecompany) on

/Africanent.se