Grammy Awards – @recordingacademy har tilldelat nigerianska dj:n DJ Spinall ett medlemskap i organisationen. Under 2020 bjuder Grammy Awards in 2300 artister, producenter och låtskrivare att gå med i organisationen. Akademimedlemmarna kommer att kunna rösta på bidragen, lämna in sitt arbete för Grammy övervägande och föreslå ändringar av Akademins regler.

Prisade DJ:n och producenten Spinall är första afrikanska dj:n att spela på SXSW musik festival i Texas. Han har varit officiel Dj på BET Awards, liveakt på Glastonbury Festival. Associerade akter är Burna Boy, Mr Eazi, Davido, Yemi Alade och Wizkid.

Initiativet är en del av ett mångfaldsprojekt i samarbete med Color of change.

Dj Spinall ft. Kizz Daniel – Baba (2018)

2018 släppte Dj Spinall EP:n Iyanu, där gästar bland andra Burna Boy, Tekno, Davido och Kizz Daniel.

Foto: Dj Spinall

/Africanent.se