NK avslöjar vårens stora nyhet för alla modeälskare. I slutet av mars öppnar Balmain på nya NK Luxury Corner på Entréplan. Avdelningen kommer att erbjuda ett Sverigeexklusivt utbud av Balmains damkollektioner.

Utbudet kommer att bestå av ready-to-wear och accessoarer för dam. Inspirationen till modehusets yta på avdelningen kommer från såväl Paris arkitektur samt Balmains tradition av couture.

– Precis som våra kollektioner är det nya konceptet ett sätt att visa upp Balmains arv. Allt från parketten, lister, speglar och gardiner berättar något om varumärkets historia samtidigt som vi möter det moderna och den tid vi lever i i dag. Jag vet att Balmain-armén definitivt kommer att känna sig hemma, berättar modehusets Creative Director Oliver Rousteing.

Den 33-årige Olivier Rousteing leder ett av Frankrikes – och världens – mest kända lyxmodehus samtidigt som han blivit ett populärkulturellt fenomen med närmare 1.5 miljoner followers på Instagram. (Kanye West och Kim -Kardashian tillhör hans mest lojala följare.). Han är känd för sitt arbete med mångfald och svarta modeller på catwalken sedan starten i modehuset.

Olivier Rousteing adopterades av ett franskt par från Bordeaux på ett barnhem i samma stad. Han är aktuell med en fransk dokumentärfilm där han tar reda på mer om sitt ursprung och sina biologiska föräldrar som är från Etiopien och Somalia.

/Africanent.se