Kevin Mukuri är en designer från Norrbotten (Luleå). Efter mode & design hantverksprogrammet på gymnasiet flyttade han till Linköping och pluggade hantverk & formgivning på LIU. Efter att har hittat sitt formspråk i hantverk och inredning bestämde Kevin att flytta upp till Stockholm och plugga konstruktion och design för att lära sig uttrycka sitt formspråk i kläderna han skapar vilket syns tydligt i den androgyna formen i hans skapelser idag. Med den androgyna strukturen vill han designa könsneutrala kläder. På torsdag kan ni se helheten i det Kevin skapat. Kevin är grundare till modevarumärket Diemonde och klär Sveriges största artister som Benjamin Ingrosso och Danny Saucedo.

Kevins citat: “Form är ett språk som talas av få, ett språk som många bör förstå”

Nike kampanjen – Nike React Vision frontas av Kevin Mukuri och är ett porträtt av Sneakersandstuff.

www.youtube.com

Benjamin Ingrosso

Danny Saucedo

/Africanent.se