ANNONS

Den Emmy-vinnande författaren Lena Whaite (Netflix serien Master of None) och Melina Matsoukas, regissören bakom populärkultur händelser som Beyoncés ”Formation” och Nike ”Equality” – kampanj kommer med ett nytt drama Queen & Slim.

En första dejt får en oväntad vändning när paret blir stoppade av en polis. En svart man (Get out skådespelaren Daniel Kaluuya) och en svart kvinna (Jodie Turner-Smith) i sin första huvudrollsfilm stoppas av polisen för ett mindre trafikbrott på sin första dejt tillsammans i Ohio. Situationen eskalerar och resulterar i att mannen plötsligt dödar polisen i självförsvar. I rädsla över händelsen väljer paret att fly för deras liv. Men incidenten har fångats på film och blir viral. Paret blir omedvetet en symbol för trauma, terror, sorg, smärta för människor över hela landet.

Med ett arv från filmer som Bonnie & Clyde och Thelma & Louise är Queen and Slim en kraftfull, medvetandehöjande kärlekshistoria som konfronterar rasism och det livskrävande priset på våld.

Regissör Melina Metsoukas

Skådespelare Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine, Chloë Sevigny, Flea, Sturgill Simpson and Indya Moore.

Språk Engelska

Sverigepremiär 6 mars

Åldersgräns 15 år

/Africanent.se

ANNONS