Nigerianska afropopartisten Yemi Alade är nu med på listan av kändisar i Vogue’s kanal på Youtube. I videon delar hon med sig av sin makeuprutin på scen. Modemagasinet Vogue bjuder in olika influensers (modeller, artister, skådespelare) till kanalen för att visa upp deras egna skönhetsrutiner. Tillsammans med videon publiceras de produkter som visas i videon. Yemi blir därmed den första afropopartisten som medverkar i kanalen! Vogue är världens äldsta modemagasin, och känt för att ha en mer konservativ profil. På senare tid har magasinet öppnat upp för bredare målgrupp och kulturella uttryck.

Yemi Alade är en 30-årig afropop sångerska från Abia i Nigeria. Sångerskan är mest känd för hitsingeln Johnny. 2019 blev hon den första afrikanska artisten med 1 million streams på Youtube, samma år gästade hon singeln “Don’t Jealous me” på albumet The Lion King: The Gift Soundtrack och släppte sitt 4:e album Woman of Steel.

www.youtube.com

www.youtube.com

/Africanent.se