ANNONS

Den 6 mars kommer Innoss’B från DR Kongo till Göteborg! Det blir hans första Sverigebesök. Artisten är den nya generationen av kongolesiska artister som slår igenom internationellt efter legendarer som Koffi Olomide, Papa Wemba, Werrasson, Fally Ipupa, Ferre Gola och många fler.

Innoss’B är en kongolesisk sångare, låtskrivare och dansare från Goma i Demokratiska republiken Kongo (DR Kongo). Hans pappa och bror var med i ett band som heter Maïsha Soul. Gruppen brukade träna på ett ungdoms och kulturhuset YoléAfrica. Kulturhuset grundades år 2000 av filmregissören och aktivisten Petna Ndaliko Katondolo. 12 år gammal var artisten när han vann musiktävlingen Vodacom Superstar i DR Kongo med över 1,3 miljoner röster (Vodacom är motsvarigheten till Telia i Sverige). Innoss’B är den första artisten som deltar och vinner Vodacom tävlingen, något som fick Hollywood skådespelaren Ben Afflecks uppmärksamhet. Skådespelaren har vid flera tillfällen besökt Östra Kongo och varit engagerad i landets via hans välgörenhets organisation Estern Congo Initiative.

2013 blev artisten signad av skivbolaget Interglobe Music, därefter har artisten spelat in och turnerat med Akon.

Musiken är en kombination av afrobeats, hiphop, kongolesisk populärmusik som ndombolo och rumba. Den 19 augusti 2019 släpper Innoss’B singeln Yo Pe som gör honom till en internationell succé. September 2019 släpps en remix tillsammans med Östafrikas största artist – Diamond Platnumz från Tanzania. Remixen blir en viral succé, #yopchallenge dansklippen pumpas från alla håll. Skolor, hotellpersonal, militär, barn, bröllopsfester m.fl. Musikvideon är idag uppe i 58 miljoner + visningar.

Det vi kan vänta oss är en grym liveartist med låtar som får vem som helst att dansa. Med tanke på tiden 22:00 – 04:00 kan vi redan nu gissa på en sen ankomst på scen. Konsertlokalen, googlar man adressen så ligger det mitt i ett industriområde, charmen med dessa bakhål är att det blir en upplevelse utöver det vanliga.

Showcase 6 mars 2020

Plats Kulturhuset Stallmästargatan 6 i Göteborg

Tid 22:00 – 04: 00

Biljettinformation – Besök eventguiden på Africanent.se

Innoss’B, 12 år gammal vinner musiktävlingen Vodacom Superstar

/Africanent.se

ANNONS