Fotografiska For Life-utställningen Power of Hands med Malin Fezehais engagerande fotografi från olika delar av världen visar kraften av händer. Dessa fantastiska verktyg med vilka vi berikar våra liv och når varandra, på mest gott – men också ont. Här finns det enkla grepp för oss alla som gör skillnad.  Essity är kunskapspartner i utställningen med insikter kring händernas betydelse för hygien och hälsa – det finns hopp.

Utställningen Power of Hands är en hyllning till händernas roll i vårt samspel med varandra – hur de genom vårt kroppsspråk utgör en av våra viktigaste uttrycksformer och hur de är våra verktyg när vi tar hand om oss själva och våra medmänniskor. 

– Malin Fezehai är en ung prisbelönt eritreansk-svensk fotograf baserad i New York som har arbetat i över 30 länder i Asien, Mellanöstern, Afrika och Amerika, ofta med fokus på kulturer i förändring. Till exempel har hon på uppdrag av FN dokumenterat människor utsatta för extremism söder om Sahara, vilket resulterade i boken ”Survivors”. I Fotografiska For Life-utställningen Power of Hands visar Fezehais inkännande fotografi hur mycket av det djupt mänskliga som ständigt förenar oss, säger Lisa Hydén utställningsproducent Fotografiska International.

– Mina händer är mina redskap i bildskapandet, men det betyder också mycket när jag fotograferar människor. Hur deras kropps uttryck fångas är lika viktigt som ansiktsuttryck. För att det kan kommunicera så mycket olika saker som ömhet, stolthet, glädje eller ledsamhet. Människor är lika och olika över hela världen på samma sätt som individer är lika och olika. Vi alla lever i samma värld men med olika verkligheter och jag försöker ständigt lära mig om olika människors liv, vare sig en person är en flykting, politiker eller musiker. Jag jobbar i många olika verkligheter och för mig är den mänskliga kontakten det viktigaste, säger Malin Fezehai.

Föreställningen pågår 29 november 2019-9 februari 2020  Fotografiska Stockholm

Foto: Malin Fezehai

/Africanent.se