Bakom Kalangu market står Sumbu Temo som driver kulturcaféet Kalangu på Södermannagatan 38. Tillsammans med Elsa och Sam, en webbutik för inkluderande barnkultur och Just Africa, en plattform för designers från den afrikanska kontinenten, vill de skapa en möjlighet för små företag och unga kreatörer att visa upp sig och för stockholmarna. Det är också en pusselbit i att skapa en närvaro och synlighet för den allt större afrikanska gruppen i Stockholm och öka utbytet mellan oss stockholmare i stort.

– Det finns många marknader i Stockholm men ingen som hyllar och värdesätter afrikanskt kulturarv och kreativitet. Vi behöver få träffas, prata och utbyta tankar. Och vi behöver platser som ger oss stockholmare en större bredd i utbudet med unika produkter och mer färg! Genom hantverket kan vi hitta gemensamma referenspunkter och en bra start för samtal, säger Kalangus grundare Sumbu Temo.

Kalangu Market drar igång med en vintermarknad den 16/11. Förutom att möta de olika utställarna med allt från konst till badkläder, så kan man fika och äta gott med afrikanska smaker i caféet.

Kalangu Market eventfoto

/Africanent.se