ANNONS

Den 9 December har den Sydafrikanska klassikern Woza Albert! premiär på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby. I rollerna ser vi skådespelaren Richard Sseruwagi och sångerskan Aurelia Dey.

I pjäsen gör Aurelia Dey skådespelardebut. Afrobeats- och dancehallartisen har studerat vid musikhögskolan i Göteborg. 2015 släppte hon albumet Gyllene Tider och har turnerat runtom i Sverige, Sydafrika och Zimbabwe.

Våren 2017 släppte Aurelia EP:n ’Alpha Vol 1’ som producerades av André Roots och Melisha Linell. EP:n slog till stort vilket ledde till hennes stora Sverigeturné där hon och hennes band Alpha Crew gjorde hela 21 spelningar. Hon medverkade även i olika TV-sammanhang bland annat i en intervju med Per Sinding Larsen. Aurelia fick även en nominering till ’Årets Rytm’ på Manifestgalan 2018.

Juni 2018 åkte hon till Ghana för att fortsätta spela in plattan ’Enlightment – Alpha Vol. 2’ som är uppföljare till ’Alpha Vol. Aurelia Dey är den första artisten som signats på Isabel ’Syster Sol’ Sandbloms label ’GAL:ANT’ som är en label för kvinnor och icke-binära.

Våren 2019 var Aurelia en del av Riksteaterns Teaterresidens – en konstnärlig utvecklingssatsning där hon skrivit grovmanus till den musikbaserade föreställningen Alpha in the Making.

Följ @aureliadeyofficial

/Africanent.se

ANNONS