ANNONS

Sabina Ddumba avslöjar via sin Instagram ett samarbete med nigerianska afrobeatsartisten Mr Eazi! 3/5 väntas singeln “Blow my mind” släppas.

På bara några år har Sabina Ddumba säkrat sin plats som en av Sveriges klarast lysande musikaliska stjärnor, och världen ligger alltjämt för hennes fötter.

Trots att Sabina Ddumbas katalog var relativt tom när hon 2016 utnämndes till Årets nykomling på såväl Grammisgalan som P3 Guld, kändes hon redan då självklar som artist. Låtar som (numera platinasäljande) Not Too Young och Effortless talade sitt tydliga språk – Sabinas karriär skulle bli spännande att följa. Det var aldrig som att se en stjärna tändas, utan snarare som att upptäcka något som alltid funnits där. Sabina Ddumba blev inte en fantastisk artist – hon hade alltid varit en.

Sabina Ddumba är numera signad till Warner Bros i USA. Många svenska artister har gjort den resa som nu ligger framför henne, och många har haft samma drömmar. Men långt ifrån alla – nästan ingen – har samma förutsättningar att faktiskt uppnå dem, och mycket mer därtill. För är det någonstans Sabina Ddumba hör hemma, så är det på de riktigt stora scenerna.

Foto: Daniel Stigefelt

/Africanent.se

ANNONS