Nigerianska afrobeats artisten Phyno uppträder den 5 april på Subtopia i Stockholm, konserten arrangeras av Afrodance Sweden.

Utöver afrobeats musik är Phyno är känd för att rappa och sjunga sina låtar på Igbo. Igbo-rap är en nigeriansk stil av hiphop musik med ursprung i den Igbo-dominerade sydostregionen i Nigeria. Han har samarbetat med artister som Timaya, Bracket, J.Martins, Olamide, Flavour, Tekno, Kranium m.fl!

Phyno skulle ha spelat maj förra året men spelningen blev inte av på grund av visum krångel vilket olyckligtvis kan hända. Afrodance Sweden har meddelat att artistens visum är bekräftat och att Phyno kommer att stå på scen den 5 april. Afrodance Sweden har arrangerat spelningar i Stockholm och andra delar av norden med dem främsta nigerianska afrobeats artisterna – Timaya, Davido, Rudeboy P Square, Flavour och Iyanya.

Utöver konserten kommer framträdanden från skandinaviska afrobeats DJ:s Mike Ndip, DJ LV, DJ Junior. Support akterna MC Rashida Baraty och komikern MC Baba K.

Tid och plats hittar du på Africanent.se: s eventguide!

Lyssna till Phyno här!

/Africanent.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here