ANNONS

Filmvisning med Podium Kultur: OUAGA GIRLS

En grupp unga kvinnor har av olika anledningar hamnat på bilmekanikerskolan i Ouagadougou. Det är inget de valt själva, men i ett land med en ungdomsarbetslöshet på 52 procent är jobben en het fråga. De unga kvinnorna befinner sig precis i det sköra skede i livet när deras drömmar, önskningar och mod ställs mot åsikter, rädslor och samhällets förväntningar på vad en kvinna ska vara.

Regi: Theresa Traore Dahlberg
Medverkande: Adissa Balboné, Bintou Konate, Catherine Nea, Chantale Nissougou, Dina Tapsoba, Marthe Ouedraogo, Mouniratou Sedogo, Nathalie Yanogho och Rose Kientega

Innan filmen samtalar regissören Theresa Traore Dahlberg och scenkonstnären Francine Agbodjalou. För att få vara med på våra filmvisningar behöver du bli medlem i bibliotekets filmklubb. Det blir du enkelt på plats och då får du ett eget medlemskort gratis.

Plats: Kista Bibliotek, Kista Galleria 164 53

När: 18/10

Tid: 17.30-20h

/Africanent.se

ANNONS