Följ @diamondplatnumz

Diamond Platnumz är en av Östafrikas största stjärnor inom musikgenren Bongo Flava. 2014 blev det grand slam på Tanzanias Music Awards när Diamond Platnumz to hem hela sju kategorier. Därefter har det blivit en rad nomineringar och priser olika prestigefyllda sammanhang.

Naseeb Abdul Juma känd Diamond Platnumz är Östafrikas framgångsrikaste och mest prisade artister. Den 14 mars 2018 släppte Diamond Platnumz sitt debutalbum “A Boy From Tendale” där han bland annat samarbetar med Rick Ross, Vanessa Mdee, Flavour, Davido, Jah Prayzah, Rayvanny, Tiwa Savage och P–Square.

Artisten har nyligen fått licens från ministeriet för kommunikation, kultur, turism och sport för att bedriva mediatjänsten Wasafi TV och Wasafi-FM i Tanzania. Artisten har ambitionen att skapa jobb till ungdomar som har examen men inte fått en anställning och marknadsföra talanger inom underhållning och sport runt om i landet.

Africanent.se var på plats tisdagen den 9 maj på Debaser Sthlm. Det var inte samma uppslutning som sist artisten var i Stockholm, vi märkte knappt av någon marknadsföring av evenemanget. Diamond Platnumz håller ändå måttet på scen, inga diva fasoner trots en halvfylld lokal. Ett stort plus i kanten för dem manliga dansarna som lyfte hela framträdandet!

Kolla in klippen här!

Lyssna till albumet “A boy from Tendale”

/Africanent.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here