ANNONS

Maleek Berry för första gången i Sverige – First Days of Winter tour på Nobelberget i Stockholm.

Konsertarrangör: @afroroxent

Maleek Berry (Maleek Shoyebi) är född i England med rötter i Nigeria. 2013 blev artisten signad av Wizkids skivbolag Starboy Entertainment, efter sitt genombrott 2012 fick artisten pris för “Årets producent” på Nigerian Entertainment Award 2014. 2017 blev han nominerad på brittiska Mobo Awards i kategorin “Bästa manliga artist”, han har jobbat med namn som Wizkid, Davido, Wale, Fuse ODG, Runtown och Iyanya.

Framme vid Nobelberget slås vi av den ringlande kön uppe ifrån berget ända ner till parkeringen där kön fortsätter, då är vi ändå 1 timma sena! Klockan är 23h, konserten började 22h.

När vi närmar oss kommer 2 tjejer fram till oss och berättar att de hunnit gå på Sickla köpkvarter, ta ett part drinkar och komma tillbaka för att kön har stått still. Alla som står i kön försöker hålla värmen på något sätt, genom att dansa och sjunga samtidigt som fler människor fyller kön.

Väl inne på stället spelas musik samtidigt som publikuppvärmaren försöker hålla igång den förväntansfulla massan, det är en riktig varm klubb vibe inne på Nobelberget. Efter ett tag kommer den ökända urban Dj’n DJ-Blackmoose in, tar över båset och låter oss få en omgång av dom senaste afrobeats hitsen. Men en stund senare mitt i all entusiasm kan vi ändå känna att pulsen i lokalen börjar komma ner, jag sneglar på klockan och ser att den hunnit blivit 01.00h…en kvart senare kliver Maleek Berry in på scen och vi kan andas ut. Publiken går bananas när artisten kör igång!

Publikhavet sjunger till alla låtar och dansar loss till artistens sensuella Afrobeats hits som “Calling”, “Friendzone” och “Kontrol”. En bit in på konserten ropar artisten ut en medlem i arrangörernas crew och ber en till person komma ut, plötsligt ställer sig den personen på knä och friar – hon säger ja!!! Publiken blir helt lyrisk och fortsätter att festa med tindrande ögon till dom sköna låtarna. Maleek Berry ger allt och kommunicerar då och då med publiken så att alla hänger med. Framträdandet är kanske inte det mest energiska men vi dras med i låtarnas tunga vibe och har en av dom mest minnesvärda konsertupplevelserna.

Du hittar mer bilder från konserten på våran Facebook African Entertainment Sweden och Instagram @africanentsweden

Lyssna till nysläppta EP’n First Daze of Winter

#FDOWTOUR Stockholm , SE ⚡️⚡️⚡️⚡️ ? @zek.snaps

A post shared by Maleek Berry (@maleekberry) on

Foto credit Instagram/Maleek Berry

Filmklipp credit Africanent.se

/Africanent.se

ANNONS