ANNONS

Fally Ipupa N’simba, känd av sitt scennamn Fally Ipupa, är sångare, dansare, gitarrist och producent. Från 1999 till 2006 var han medlem i Quartier Latin International, musikbandet som bildades 1986 av Koffi Olomidé skaparen av danstrenden Ndombolo.

Hans första solo släpp var 2006 med albumet “Droit Chemin”, som fortsatte att sälja över 100 000 exemplar, och hans andra album “Arsenal de Belles Melodies” (A2BM) släpptes 2009. Under 2007 vann Ipupa Kora Awards for Best Artist eller grupp från Centralafrika.

Under 2010 vann Fally Ipupa MTV Africa Music Awards 2010 för bästa video och bästa frankofonist. Han vann stadsutmärkelserna för bästa afrikanska konstnären.

Ipupa nominerades i kategorin Best Live Act på MTV Africa Music Awards 2014. Han släppte ett album under namnet Power “Kosa Leka” 2013. Ipupa, som också är en noterad gitarrspelare, kopplade den internationella publiken med låten “Chaise Electrique”, en tvåspråkig kärlekssång med före detta G-Unit sångare Olivia.

Den 7 juli släpper Fally Ipupa albumet “Tokooos” som väntas ha 18 spår bland annat med samarbeten som R.Kelly, Aya Nakamura, Booba, MHD och Wizkid.

/Africanent.se

ANNONS