ANNONS

Nigeria har aldrig varit representerad vid de olympiska vinterspelen innan USA-baserade trion inrättad en crowdfunding sida att hjälpa dem att nå deras mål.

De är hoppfulla att vinna guld med ambitionen att göra sporten populär i Afrika. Seun Adigun Onwumere och Akuma Omeoga, baserade i USA vill representera Nigeria vid de Olympiska vinterspelen i Pyeongchang, South Korea 2018. Men de kan hindras av brist på finansiering. Trion behöver samla inpengar till utbildning och den dyra utrustningen samt transporten.

Trion är hoppfull att de ska ta sig dit och vill visa på att ingenting är omöjligt samtidigt som de vill inspirera kvinnor och unga tjejer i Nigeria med att uppnå sina mål.

Som förare rekryterade Adigun – Akuoma Omeoga och Ngozi Onwumere. Alla tre har lyckats balansera ett fulltspeckat shema vid sidan av träningen. Seun Adigun håller på med en examen i kiropraktik och en master i fitness och mänskliga prestationer vi universitetet i Houston och Ngozi Onwumere tar en doktorsexamen vi samma skola, Akuoma är häslovårds rekryterare.

Vi önskar dom lycka till!

Africanent.se

 



  

ANNONS