ANNONS


africanent.seAfricanent.se var på plats när dokumentären FONKO hade premiär på biografen Zita i Stockholm. Skaparna Lamin Daniel Jadama – dj, Lars Lovén – musikkritiker och Göran Hugo Olsson som tidigare gjort musikdokumentärer tar oss igenom afrikansk musikkultur och glimtar av historia som kan ligga bakom kontinentens nuvarande problem men också det som står till grunden för den snabba utvecklingen som sker idag.

Fela Kuti en legend, Nigerias svar på Miles Davis och James Brown är den berättande rösten genom hela filmen, hans ord är tagna från gamla intervjuer vilket ger en effektfull känsla. Vi reser genom Nigeria, Sydafrika, Senegal, Burkina Faso, Benin, Angola och Ghana där artister presenteras på ett personligt sätt, vi får höra om deras musikresa och under vilka förutsättningar deras “beats” kommit till.

Dokumentärfilmen är en färgstark blandning av kreativa intryck, allvar men också humor kring hur vissa artister framför ett starkt budskap i musiken för att kunna skapa förändring och debatt kring viktiga samhällsämnen. Musikalisk dokumentärfilm med inspirerande bildspråk, musiken är närvarande genom hela filmen, ibland är det svårt att sitta still!

Dokumentärfilmen visas på Zita – Folkets Bio Stockholm – Karta

FONKO – facebook: https://www.facebook.com/fonkomusic/?fref=ts

Regi- Lamin Daniel Jadama, Göran Hugo Olsson, Lars Lovén

Genre – Dokumentär

Längd
1 tim 27 min
Från 15 år.

/Africanent.se

 

ANNONS