Kallt som Fan – en musikalisk monolog om att komma till en ny värld, att möta rädslor, att finna trygghet i det okända, att krossa sina fördomar och om att våga växa som människa.

Mångsysslaren Stevie Nii-Adu Mensah är sprungen ur den första större gruppen svenskar med afrikansk härkomst som helt vuxit upp i Sverige. Det är nu den afrosvenska historian kan börja skrivas på allvar och Stevie gör det med sin berättelse om pappan, Chief David ”Okotobridgwa” Mensah.

Chief Okotrodigwa var jazzmusiker och slagverkare som kom till Göteborg via armébåtar 1959. Han var 30 år, han kände ingen i Göteborg. Han talade inte svenska. Intrycken var många, rädslan var markant. Göteborgarna räds Chief, men fascineras samtidigt. Ett teatersällskap från västkusten snappade snabbt upp honom och de reste tillsammans land och rike runt. Efter några år så tog sig Chief till huvudstaden där han blev introducerad till de trendiga jazzkvarteren, det förändrade hans liv…

När sonen Stevie växer upp vill han bli en lika bra musiker som sin pappa, men det var alltid nervöst när han skulle uppträda i hemmet i Bromma. Det som den oron lärde Stevie, var att “practice makes perfect”, desto mer man fördjupar sig i sin konstform, desto bättre blir man. Stevies egen livsresa har tagit honom tillbaka till föräldrarnas Ghana där han idag arbetar med läsprojekt och musik i skolor runt om i landet. Förra hösten hade Stevie en fullsatt musikalisk kväll i Stockholm då han läste ur sin bok ”It’s Cold OO”. Nu kommer föreställningen om hans pappa, en historia Stevie länge önskat att gestalta. “KALLT SOM FAN” är en berättelse som värmer de mest kyliga och samtidigt hittar bitarna i pusslet som man fruktade var försvunna.

Biljetter: Justafrica.se eller Teater Pero (Stockholm)

Regi: Stevie Nii-Adu Mensah

Medverkande på scen: Stevie Nii-Adu Mensah

Urpremiär den 29 september 2019 kl 18 på Teater Pero.

/Africanent.se