Thomas Gylling – Mosquito har under 6 års tid lockat 10 000-tals nationaldagsfirare till Smedsuddsbadet i Stockholm. Syftet med firandet är att alla ska känna att svenska flaggan tillhör dem.

2019 beslutade Kungsholmens stadsdelsnämnd och Kungsholmspolisen att ställa in firandet på grund av säkerhetsrisk. Beslutet fick stor motreaktion, bland annat skapades hashtagen #6juniföralla och en protestlista som skrevs under med över 10 000 namn.

På grund av den rådande Coronapandemin och Folkhälsomyndighetens förbud med sammankomster för mer än 50 personer kommer årets firande ske digitalt.

“Vi är tiotusentals medborgare som stödjer tanken på att 6 juni är en högtid för alla att fira. Vi har ett starkt engagemang i detta och i 7 år byggde vi en tradition som ligger många varmt om hjärtat . Dubbla stoltheter och en internationell koppling är helt naturligt i den storstad mitt i världen som Stockholm är och detta måste ges utrymme.
Av naturliga skäl blir det ingen samlande högtid 2020 men vi är många som hoppas och tror på fest, glädje och manifestation 6 juni 2021 !” skriver Thomas Gylling på Facebook

Firandet startar kl 13.00. Evenemanget kommer att vara en del av United We Stream Sthlm ” en mobilisering från Stockholms klubbliv och kulturscener.

Thomas Gylling kommenterar förbudet – 2019

Nationaldagsfirandet sommaren 2018

/Africanent.se