KONSERT! Cherrie och Mapei live på Gröna Lund (STOCKHOLM)

  Gröna Lund: Cherrie
  ANNONS

  Date/Time
  Date(s) - 27/06/2024
  All Day

  Location
  Gröna Lund

  Categories


  Grönan Live 2024

  Gröna Lund: Mapei

  Mapei

  Från ghettot i USA till gullvivor i Tumba. Mapei har en bakgrund och en uppväxt som präglats av kontraster vilket även genomsyrar hennes karriär idag.

  Hon är en enastående textförfattare och en genreöverskridande artist som inte går att sätta in i ett fack. Mapei har samarbetat med så väl Swedish House Mafia som Kanye West och fick en världshit med den egna låten ”Don’t wait”. Hon har hyllats för sin insats i årets upplaga av ”Så Mycket Bättre”, bland annat för hennes tolkning av Eagle-Eye Cherrys ”Save tonight” som i Mapeis regi blev ”Minns ikväll”. Den 27 juni kl. 20.00 ser vi fram emot att få se Mapei kliva ut på Gröna Lunds Stora Scen.

  Cherrie

  Debutsingeln ”Tabanja” 2015 blev startskottet för hennes musikaliska karriär och samma år nominerades hon även till ”Årets nykomling” och ”Årets musikvideo” på Grammisgalan. Kommande år förstärktes med debutalbumet ”Sherihan” med låtar som ”Lämna Han”, ”Tusen stjärnor” och ”Aldrig Igen” som också fick ett gästspel av självaste Stormzy.

  Cherrie lyfter gärna fram sina rötter, visar ständig support för sin hemort och visar vägen för den yngre generationen. 2021 var hon en av deltagarna i ”Så Mycket Bättre”, där hon bland annat gjorde en hyllad version av Peter Jöbacks ”Stockholm i natt”. Hon är Sveriges egna r’n’b-drottning som prisats med både P3 Guld och Grammis. Den 27 juni kl. 21.00 är vi stolta över att återigen kunna välkomna Cherrie till Gröna Lunds Stora Scen.

  Text: Gröna Lund

  För mer information och biljetter besök arrangörens sida.

  /Africanent

  ANNONS