ANNONS

Den 9 november kommer Dystinct till Trädgår’n i Göteborg. Det blir artistens andra Sverigebesök. Förra året spelade han i ett fullsatt Colosseum i Stockholm.

Dystinct har rötter i Marocko, och är uppvuxen i Holland. Innan musikkarriären tog han på sig flera jobb, från callcenterrådgivare till redovisningsassistent. Iliass Mansouri som är hans namn förhandlade ett sabbatsår med sin mamma efter att han tagit sin kandidatexamen. Han lovade att helt och hållet engagera sig i musiken under ett år. Om han inte lyckades lovade han att återgå till sina studier.

Med ett kontrakt från Avalon Music släppte Dystinct sina första holländskspråkiga låtar, inklusive ljudspåret “Panamera“. Han släppte också musikvideos, som “No Ring Ring“, och samarbetade med den marockanska artisten Chawki på spåret “Zina“. I syfte att popularisera sitt namn i Benelux- och Maghreb-regionerna, engagerade Dystinct snabbt internationella samarbeten, särskilt under 2018 med den franska sångaren Franglish för ett spår på hans album med titeln “Que Pasa“.

Efter utsålda evenemang på Trädår’n med GIMS & TayC och de senaste evenemangen i Stockholm med Akon & Tyga, står Nordix Luxx värd för en minnesvärd kväll med raï, pop och rap med artisten DYSTINCT. Några av Dystincts dunderhits inkluderar “Tek Tek”, “Ghazali” och “Spider”.  Storbritanniens och Sveriges finaste DJ:s Sam Savage och Robin Kadir spelar det senaste (Hip-hop och French-Urban).

Se Dystinct den 9 november på Trädgår’n i Göteborg. Besök Africanent.se eventguide för mer information.

/Africanent

ANNONS