ANNONS

Den 27 september kommer Diamond Platnumz till Colosseum i Stockholm. Det blir hans tredje spelning i Sverige.

Diamond Platnumz är Tanzanias och en av Afrikas största artister. Han startade sin karriär med tanzaniska musikgenren “Bongo flava”. En genre som blandar traditionell dansi med afrobeat, reggae, R&B och hip-hop. På senare tid har Diamond Platnumz expanderat sina influenser. Texterna som tidigare sjöngs på swahili är nu oftare på engelska.

Debutalbumet “Kawambie” kom 2013 men det var med det tredje, superhyllade “A Boy From Tandale” som gjorde honom global. Med “African Beauty“, “Marry You” och “Nana” har han nåt den breda massan.

Diamond är högaktuell med virala låten “Komasava” (Comment ça va). Remixen har streamats mer än 5 miljoner gånger på Spotify. Den amerikanska R&B artisten Jason Derulo och sydafrikanska artisten Khalil Harrison och Chley har hoppat på remixen.

2022 medverkade Diamond Platnumz i första säsongen av Young, Famous & African, en reality-tv-serie på Netflix. Säsong 2 släpptes 2023.

Se Diamond Platnumz live den 23 september på Colosseum i Stockholm. Supportakter: MISS DJ, DJ Linda Jordan och DJ Moze. Arrangör: East to West vibes.

/Africanent

ANNONS