ANNONS

Scen: Linné

London-baserade rapparen Skepta anses som en viktig artist inom grimescenen och som en bidragande orsak till genrens uppsving under 2010-talets andra hälft.

Han har samarbetat med J HUS, Stormzy, ASAP Rocky och Dizziee Rascal. Singeln “Shutdown” från albumet “Konnichiwa” blev av The Guardian utsedd till 2015 års bästa låt.

Konsertrecension

En kvart innan Skepta står på scen är det redan tryck. Publiken är så taggad att man laddar för mosh pit och sjunger. Dj:n rekar.

Utan förvarning eller intro dundrar Skepta in på scen i en tajt vindjacka, hoodie och solglasögon. Han sprutar ut sina bars.

Publiken är i extas. Hela Linné skakar. Skepta är som en poet, en lyricist. Han är träffsäker. Nytillkomna fans har inget val än att åka med.

Efter en enegifylld timme växlar han ner tempot. Han vill komma ner i varv, påminna oss om att värna om våra nära och kära i dessa svåra tider. Sedan vänder han sig till “The ladies”. “It’s a lot of mandem on my shows, were the ladies at?”, säger han och drar igång “Bad energy”….Publiken jublar.

Tillslut kommer känslorna fram. Han pausar och tar in publikhavet.

Mot slutet river han av sista minuterna med vad han kallar “my weed smooking anthem”, publikhavet går bananas.

Han avlutar med att berätta att han har ett nytt album på gång. Skepta skulle kunna sluta här och spela sina låtar om och om igen. Han lovar att han kommer tillbaka. Vi ser fram emot att se och höra honom igen.

Foto: Timothy Gottlieb/ Way Out West

/Africanent

ANNONS