ANNONS

Scen: Linné

Darkoo är en London-baserad rappare med rötter i Lagos-Nigeria. 2020 landade låten “Gangsta” som gästades av “One Acen” på första plats på UK Afrobeats charts. Hon var även nominerad till “Best female act” på MOBO Awards. 2022, Darkoo nominerades i kategorin “Best Diaspora Afrobeats Artist of the year at The Headies Awards”. Hennes senaste låt “Favorite girl” är viral och nu har Rema hoppat på remixen.

Konsertrecension

Darkoo får en tuff start, publiken har inte hunnit till Linné-scenen. Troligtvis på grund av alla Tems fans som känner till Darkoo fortfarande står vid Azalea-scenen där Tems spelar.

DJ OV får det tuffa uppdraget att värma upp och locka publiken till Linné-scenen. Han river av ett dj-sett med den gamla vanliga publikuppvärmaren: “Dj we wanna party” och “Piano, pioanoooo”. Publiken nappar direkt. Sakta men säkert samlas folk framför scenen.

Efter ett tag får Darkoo klartecken. Hon kommer ut och försöker snabbt connecta med publiken. Det tar en stund. Darkoo är i Sverige för första gången. Till skillnad från Tems är hon en “nykomling”. Först när Darkoo framför “Gangsta”, “Sugarcane” och “Favourite girl” vaknar publiken till liv, det ger henne energi. Darkoo vill komma publiken närmare, hon kastar sig ut i publikhavet.

Darkoo har en bit att gå när det kommer till scennärvaro och energi på scen – det handlar om att ge och ta, med det sagt så kommer Darkoo långt med sina klockrena låtar som får publiken att tända till och dansa.

Foto: Pao Duell/Way Out West – I bild: Darkoo

/Africanent

 

ANNONS