ANNONS

På torsdag i nästa vecka öppnas portarna till den sextonde upplagan av Way Out West i Göteborg. I dag kan festivalen avslöja att den sista akten att ansluta till Slottsskogen är ingen mindre än grimelegendaren Skepta [UK]!

2016 var ett lysande år för den brittiska grimescenen. Efter ett par år av stagnation släppte Skepta sitt fjärde album ’Konnichiwa’ – en kompromisslös attack på etablissemanget och utan tvekan ett av decenniets allra mest angelägna grimealbum. En urbrittisk, rå urladdning där den hungriga Tottenhamrapparen Skepta med minutiös precision visar precis hur bra grime kan vara. Numera är genren inte bara en angelägenhet för underjorden, och Skepta är helt rättmätigt en global superstjärna som headlinear stora festivaler världen över. Tack och lov verkar inte framgången och det bredare engagemanget ha stulit något av den hunger och det patos som en gång placerade Skepta på grimetronen.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga.

Klara artister för Way Out West: Tems, Amaarae, J HUS, Yaya Bey, Sampha, Darkoo och många fler.

/Africanent

ANNONS