ANNONS

Det är nu mindre än en månad kvar tills Way Out West intar Slottsskogen för sin sextonde upplaga. Mellan den 8–10 augusti kommer artister som J Hus, Tems, Yung Filly och många fler att stå på festivalens många scener. I dag släpper festivalen ut ytterligare fyra akter som alla kommer att spela i Slottsskogen – bland annat Yasiin Bey performs MF DOOM [US].

Yasiin Bey är rapparen som tidigare kallade sig för Mos Def. På Way Out West kommer han att ägna hela sitt set åt en hyllning till den framlidne rapparen MF DOOM, som också spelade på festivalen 2011. Hyllningen kommer att ske på samma scen som MF DOOM spelade, Linné, och kommer definitivt bli en lika känslosam som ösig tillställning. Torontobördiga Charlotte Day Wilson släppte tidigare i år ett singer-songwriteralbum med jazziga undertoner och som bland annat gästas av svenska Snoh Aalegra. Här blandas ett personligt berättande med musikalisk virtuositet i sann symbios. Utöver detta bjuder vi på stjärnskottet de clair och hypnotiska jazzkolossen Goran Kajfeš Tropiques.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga.

/Africanent

ANNONS