Franglish spelar i Stockholm och Göteborg!

ANNONS

I november kommer franska rapparen Franglish till Stockholm och Göteborg. Det blir hans första spelning i Sverige.

Genren “French urban” är  en kombination av hiphop, rap med en touch av afropop, det är en stor genre i Frankrike. På senare tid har den spridits utanför Frankrikes gränser tack vare Gims, Ya Levis, Tiakola bland annat.

Gédéon Mundele Ngolo, mer känd under sitt artistnamn Franglish, är en fransk rappare och sångare. Han är baserad i Paris och är av kongolesiskt ursprung. Artisten är signad till Brownie Dubz Gang-kollektivet. Där började man kalla honom Mr. Franglish på grund av hans blandade freestyle. Franglish samarbetade mycket med rapgruppen BFBC med ursprung i Montfermeil.

2013 släppte han sin egen “Franglish Prototype”, följt 2017 med ett andra mixtape “Changement d’ambiance” och ett tredje 2017 som Signature. Hans album “Monsieur” hamnade på plats 16 på den franska albumlistan 2019. Hans största singelhit var “My Salsa” med Tory Lanez.

“Vi är stolta över att kunna presentera en exklusiv kväll med den fantastiska artisten Franglish! Känd för sina fängslande beats och unika fusion av fransk och engelsk rap, kommer Franglish att leverera en oförglömlig konsertupplevelse.” skriver arrangören Vip Room.

Den 29 november spelar Franglish på Colosseum i Stockholm, den 30 spelar han på Trädgår’n i Göteborg.

/Africanent

ANNONS