ANNONS

När den lika tragiska som brutala brottsvåg som nu skakar Sverige ska förstås och analyseras görs det alltför ofta av människor som betraktar de tragiska händelserna på ett säkert avstånd.

Poeten och författaren till den hyllade boken ”Ett ord för blod” Faysa Idle, själv uppväxt i Tensta med rötter i Somalia, vet mer än de flesta vad det innebär att drabbas av gängvåldet. Hon har nämligen förlorat både vänner och familjemedlemmar i det kallblodiga kriget. Med pennan som vapen och poesin som motståndshandling mot alla de män som försökt tysta henne låter hon nu orden flyga fritt i hopp om att läka både sig själv och alla de kvinnor hon har runt omkring sig.

Efter att ha framträtt på ett slutsålt Södra Teatern i Stockholm i våras tar hon nu poesishowen “Allt som glimmar är inte guld” till Way Out West och Höjdenscenen. Till sin hjälp har hon, förutom ett flertal andra starka röster som kommer att gästa, även kreatören Ebba Lange som kommer tolka Faysas dikter i form av såväl stilla som rörligt material. Det kommer att bli en omvälvande och drabbande resa där Faysa Idle genom poesikonsten utforskar kärlek och sorg samt utmaningarna med att växa upp i en miljö präglad av motgångar.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

/Africanent

ANNONS