ANNONS

Darkoo kommer till Way Out West! Den London-baserade artisten spelar på festivalen fredagen den 9 augusti.

Darkoo är den genresuddande London-fostrade nigerianska artisten som framgångsrikt har skapat ett sound som är distinkt hennes eget, blandar sina internationella influenser för att skapa sin egen stil av afroswing, och framhäver hennes livfulla och androgyna sång perfekt. Hon exploderade på scenen i slutet av 2019 med hymnlåten “Gangsta” med One Acen, där hon landade sin första UK Top 40-hit och nådde en topp på #22. Detta följdes snabbt av singlarna ‘Juicy’ och ‘Kryptonite’ som skapade en enorm inverkan på musikscenen.

Som en av de mest omtalade artisterna i Storbritannien just nu beskrev brittiska Vogue Darkoo som “..musikern som krossar stereotyper med sin stil och sitt ljud.” Hennes stil är något som aldrig går fel, och vänder ofta hennes look från hennes blonda snitt och låga byxor till flytande hår och snygga klänningar. Darkoo är definitivt en att titta på när hon cementerar sig till att bli en riktig superstjärna.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga.

/Africanent

ANNONS