ANNONS

Akon, den internationellt hyllade artisten och producenten ger sig ut på sin efterlängtade turné “THE SUPERFAN TOUR UK & EUROPE 2024”. Med en imponerande karriär och en rad framgångsrika hits under sitt bälte, kommer nu Akon äntligen tillbaka till Sverige för ett stopp i Stockholm den fredag den 10 maj på Annexet. 

AKON är en prisbelönt senegalesisk-amerikansk artist, sångare, producent, entreprenör, och skådespelare. Akon blev internationellt känd i början av 2000-talet med hits som “Locked Up” och “Lonely” från hans debutalbum “Trouble”. AKON är grundare av tre stora skivbolag – Konlive, Konvict Kulture och KONVICT Music – som har som varit startskottet för globala artister som T-Pain, Lady Gaga och Kardinal Offishall. Under över två decennier har han sålt över 35 miljoner album världen över, fått fem Grammy-nomineringar, släppt 45 Billboard Hot 100-låtar och medverkat i över 300 låtar för ikoner som Michael Jackson, David Guetta, Gwen Stefani, Lil’ Wayne och Eminem.

Hans många utmärkelser inkluderar en American Music Award för “Favorite R&B Male Artist;” tre World Music Awards för “Best Selling African Artist,” “Best Selling Internet Artist” och “Best Selling R&B Male Artist;” en Billboard Music Award för “Artist of the Year;” och en plats i Guinness rekordbok som den mest sålda artisten för ringsignaler. Han är den första soloartisten i historien att nå de två översta platserna på Billboard Hot 100.

Fredag 10 maj – Annexet, Stockholm.

/Africanent.se

ANNONS