Davido kommer till Stockholm!

ANNONS

Davido har verkligen cementerat sin position som en global superkraft inom musiken. Albumet ”Timeless”, som släpptes i mars, har legat topp tio i USA, Storbritannien och Nigeria. Samtidigt har singeln ”Unavailable” blivit en stor hit – både på listorna och på TikTok. Den 1 september återvänder Davido till Sverige.

David Adedeji Adeleke föddes i USA, men växte upp i Nigeria. Och som Davido har han varit en förgrundsfigur i den våg som har sammanfogat resten av världen med afrobeats – och vice versa. 2019 slog han rekord med hitsinglarna “If”, “Fall” och “FIA”. Det bidrog starkt till afrobeats stora populäritet i USA. Av bara farten fick Davido dessutom ta emot en rad priser priser och nomineringar.

Då Davido i mars släppte sitt fjärde album, ”Timeless, streamades han över 133 miljoner gånger under den första veckan – ett nytt rekord för en afrikansk artist. “Timeless” blev Davidos största listframgång, hittills. Den debuterade som #2 på Billboards World Music-lista och producerade omgående tre hitsinglar: den populära TikTok-låten “Unavailable”, “Over Dem” och “Feel”.

2022 blev ett extra tufft år för Davido och hans fru influencern Chioma. Parets 3-åriga som gick bort. Barnet hittades i parets swimmingpool. Ifeanyi som föddes 2019, sägs ha varit under vattnet under en mycket lång tid innan han fördes till sjukhus.

Efter att bland annat ha genomfört dubbla utsålda konserter på O2 Arena, headlinat AfroNation samt avslutat fotbolls-VM 2022 inför över 250 miljoner tittare har Davido nu siktet inställt på Stockholm och B-K.

Konsert: 1 september, B-K Stockholm. Biljetter är släppta.

För mer konserter, klubbar och evenemang besök eventguiden på Africanent.se.

/Africanent.se

ANNONS