ANNONS

Way Out West, festivalen som mellan den 10-12 augusti kommer att inta Slottsskogen i Göteborg har tidigare gjort klart med artister som Wizkid, Black Sherif. I dagarna presenterades ytterligare 2 Nigerianska afrobeatsartister, Omah Lay och Oxlade.

Oxlade har med sin själfullt silkeslena röst och sin fusion av afrobeat och mainstream redan skapat stor uppståndelse i såväl hemlandet som globalt. Något som inte minst singeln ’KU LO SA’ med sina 150 miljoner strömningar vittnar om. Trots att det endast passerat två år sedan Omah Lays genombrott med EP:n ’Get Layd’ så betraktas den talangfulla sångaren och producenten redan som en av förgrundsgestalterna på scenen. Lays drabbande historieberättande och hans alldeles egna afrofusion av R&B, hiphop och highlife lyftes till nya höjder på debutalbumet ’Boy Alone’ som släpptes 2022. Lungelihle Zwane mer känd som “Uncle Waffles” är DJ och producent från Swaziland. Hon startade sin karriär som programledare i ett musikprogram som heter Studio 1. Idag är hon der största namnet på den växande amapiano scenen i Sydafrika. I sommar ser vi alla på Way Out West!

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg.

Oxlade live “KU LO SA” – A colors show!

Uncles Waffles – and Tony Duardo – Tanzania [Feat. Sino Msolo & Boibizza]

/Africanent

ANNONS