Afrosvenskar ska få ett större medskapande i text och scenisk gestaltning

ANNONS

Den 2 december har BLÄCK premiär på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. BLÄCK tar oss till en plats som har fokus på våra berättelser av att leva och bo i Sverige. Utöver föreställningen är tanken att afrosvenskar ska få ett större medskapande i text och scenisk gestaltning på våra svenska teatrar. Kollektivets mål är att berättelserna ska leva vidare, förgrena sig utanför rummet till nya föreställningar och inspirera till att fler gör det samma. Stimulera och främja mer skrivande för scen ur en svensk kontext.

I kvällens två akter har man vävt ihop små fragment av större berättelser till ett verk. Programmet är en fusion av text, musik, poesi och stand up comedy. Historierna kretsar kring, den afrikanska diasporan, de som lyckas bli kända och de som inte syns, och om vår situation i ett normstyrt svenskt kulturlandskap. Vi tänker högt om det som ligger oss nära hjärtat. 

Produktion: musikern och radioprogramledaren Ison Glasgow, Anna Sise (känd från Tunna blå linjen), Miriam Andersson Sise, Yamou Sosse, Mike Suso, Magdi Saleh, Ellen Nyman, Asynja Gray, Fernando Lucumi.

Urpremiär: 2 december på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

/Africanent.se

ANNONS