2 år av pandemi har satt stopp för Europas största festival för afrikansk film. Nu är den tillbaka! Sedan 1998 har CinemAfrica varit den viktigaste festivalen i norden som visar filmer från den afrikanska kontinenten och den afrikanska diasporan. Festival äger rum 24-6november, i samverkan med Afrosvensk Historieveckan.

Filmfestivalen har fått en ny styrelseordförande, Maureen Hoppers, kommunikationschef för Riksteatern och med lång ledarerfarenhet och en spets när det gäller kommunikation, bl.a. som tidigare kommunikationschef för Mångkulturellt Centrum där hon bland annat var ansvarig för lanseringen av afrofobirapporten, kommunikationsansvarig för AxFoundation samt projektansvarig, vid Svenska Institutet.

CinemAfrica pågår mellan den 6 november i Stockholm. Festivalens program släpps inom kort.

/Africanent.se