Musikhjälpen till Göteborg!

Musikhjälpen
Musikhjälpen 2021 Publik på torget 
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Det är snart dags för Musikhjälpen – Sveriges Radios insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Artister och företag får en chans att visa upp sig genom liveframträdanden egna insamlingsinitiativ. Hela svenska folket går samman för en bättre värld.

Förra året var temat ”För en värld utan barnarbete”. Brita Zackari, Oscar Zia, Anis Don Demina, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson programledde när publiken startade nära 900 000 engagemang och samlade in 54 miljoner kronor. 

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24. Den 12-18 december står glasburen på Kungstorget i Göteborg.

Musikhjälpen 2020 (pandemiår) – Cherrie framför “123” live inför en digital publik.

Omslagsbild: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

/Africanent.se