ANNONS

Den 27 augusti firar Etnografiska femårsjubileum för projektet Afrika pågår! Det blir en heldag med livemusik, samtal, filmvisning, Dj:s, barnaktiviteter med mera!

I Museiparken blir det karneval med Maria Llerena, sagoläsning för barn med Emily Joof, samtal med teman som afrosvenskar i historien, aktivism, textile talk och mycket mer. Hela dagen spelar en dj Sugarcanes, Asynja Gray (SLICK), Nathan Hamelberg och Elena Wolay. Mapei framträder live.

Afrika pågår

Projekt Afrika pågår lanserades för fem år sedan och har genom åren producerat Afrosvensk historievecka, konstutställningar, workshops och mycket mer. Syftet har varit att lyfta fram nya perspektiv på den afrikanska kontinenten i nära samarbete med publik, forskare och konstnärer – med och av svenskar med afrikanskt ursprung. Projektets ambition är även att göra de afrikanska samlingarna relevanta för fler och nya besökare. För att fira femårsjubileet bjuder vi in till Afrika pågår – Block party, en heldag fylld av olika aktiviteter och överraskningar.“, skriver Etnografiska.

Var: Etnografiska museet

Pris: Utan avgift

Plats på museet: Museiparken

Foto: Etnografiska museet

/Africanent.se

ANNONS