ANNONS

Anthony Sky är musiker och låtskrivare med rötter i Nigeria. Han är uppvuxen i Imo State. I dag är bor han i Stockholm med sin familj. Sedan 2016 har Anthony släppt musik, albumet: “New Wave” (2017), “Louda” (2021) med uppmärksammade låten “Balancia“.

Mellan 29-30 juli står Anthony Sky på Uppsala Reggae Festivals scen för första gången. Han är aktuell med albumet ”Give Dem”.

Africanent.se har pratat med artisten om musiken, albumet och framtiden.

Det har knappt gått ett år sedan senaste releasen – albumet ”Louda”, nu är du aktuell med ett nytt album. Hur gick tankarna?

– Jag har spelat in massa musik, olika genrer – afrobeats, dancehall, reggae och amapiano. Det finns så mycket som måste komma ut! På mitt senaste album finns nya och gamla låtar som fortfarande är relevanta i dag!

Berätta mer…

– ”Givet Dem” är ett ”happy vibes” album. Jag har skapat något som kommer hålla fansen uppe. Jag ger dem afrobeats, dancehall, reggae och amapiano. Jag bjuder på ett par slow jams också. I dag är afrobeatsmusiken mainstream, jag vill ge dem min bästa version av genren. Fansen är hungriga, de vill ha mer av den varan!

Vad inspirerar dig?

– Jag har släppt musik sedan 2016. Inspirationen kommer från min bakgrund, min passion för musiken, saker jag varit med om. Det handlar om att sprida ”positive vibes”, ingen negativitet.

Du är signad till ”Real Definition Music”, är det din label?

– Ja. Jag startade labeln för 3 år sedan. Den ger mig möjlighet att växa som artist och nätverka. I framtiden kommer vi signa andra artister. I dagsläget pushar jag min musik genom labeln.

I juli uppträder du på Uppsala Reggae Festival – är du taggad?

– Absolut! Jag har besökt festivalen flera gånger. 2008 stod jag i publiken och såg mina favoritartister! Nu är det jag som kommer stå på scen! Jag ser fram emot det!

Vad kommer du köra för låtar på scen?

– Nya låtar och klassiker. För några veckor sedan framträdde jag på Big Belly Sounds utomhusfest. Jag testade den varianten. Fick bra respons från publiken!

Har du planer på att spela in musik i Nigeria

– Ja. I framtiden vill jag pusha min musik i hela Afrika och spela in i Nigeria. I dagsläget har jag ett stort nätverk i Tanzania. Förra året var jag där tre gånger, spelade in musikvideor. Det är enklare att bygga sitt nätverk på andra platser och sedan komma till Nigeria.

Hur avslutar du året 2022?

– Just nu väntar jag med spänning på hur mina fans kommer att ta emot mitt album. Jag vill avsluta året med en solo show. Sedan tar jag det därifrån, jag fortsätter att bygga min fanbase, sprida glädje. Jag hoppas på att pandemin inte kommer tillbaka så klart.

“Give Dem” är ute nu! Lyssna på albumet här.

/Africanent.se

ANNONS