Den 13 maj hade dramafilmen “Dödgrävaren fru” Sverigepremiär. Filmen är finsksomaliske långfilmsdebutanten Khadar Ahmeds film och Somalias första Oscarsbidrag.

Guled står utanför sjukhuset och inväntar ambulanserna. Har han tur har någon avlidit och Guled och de andra dödgrävarna kan tjäna lite pengar. Inget roligt jobb, men de har varandra. Guled har också Nasra, hustrun som han avgudar. Men Nasra är döende och i behov av en njurtransplantation som de absolut inte har råd med. Det finns en lösning, men det vill Nasra inte höra talas om. Istället väljer hon att njuta av varje minut hon har kvar i livet. För Guled däremot finns inga gränser för vad han kan göra för att rädda sin hustru.

“Dödgrävarens hustru” går på Folkets bio och på utvalda Filmstaden biografer.

Medverkande: Omar Abdi, och Yasmin Warsame.

Se trailern här!

/Africanent.se