ANNONS

Diamond Platnumz är inte bara Tanzanias bäst säljande artist utan hela östra Afrikas största musikexport. Eller vad sägs om över en miljard visningar på YouTube? Med sin uppdaterade version av bongo flava är han i full färd med att erövra resten av världen och nu har turen kommer till Sverige. Lördag 23 juli kommer nämligen Diamond Platnumz till Berns för att ge en efterlängtad konsert.

Support: MISS DJ (Sugarcane) & DJ LVLV

Vissa livsöden har filmiska kvaliteter. Som Diamond Platnumz. Resan från Dar es Salaams slum till att bli såväl Tanzanias som en av hela kontinentens mest uppskattade artister är inget annat än inspirerande. Bongo flava, den tanzaniska genren som blandar traditionell dansi med alltifrån afrobeat, reggae, R&B och hip-hop har alltid varit hans bas. På senare tid har Diamond Platnumz dock expanderat sin musikaliska horisont. Texterna som tidigare uteslutande sjöngs på swahili är nu oftare på engelska och musiken kanske bäst beskrivs som Afropop. Kvar är dock den sensuella följsamheten, det själfulla svänget och den påtagliga stoltheten över hemlandets kultur.

Det finfina debutalbumet ’Kawambie’ kom 2013 men det var med det tredje, superhyllade ’A Boy From Tandale’ som Diamond Platnumz nådde de bredare massorna. Och med låtar som ’African Beauty’, ’Marry You’ och ’Nana’ är det inte svårt att förstå varför. Nu är Diamond Platnumz högaktuell med nya skivan ’First Of All’ där singeln ’Melody’ som sjungs tillsammans med Jaywillz är flaggskeppet.

Missa inte när Tanzanias stolthet kommer till Berns lördag 23 juli!


Datum 2022
23 juli – Berns, Stockholm

Biljetter
Biljetter via LiveNation.se

/Africanent.se

ANNONS