Projektet Human City är ett samarbete mellan konstnären Kim Demåne, Malmö Konsthall och organisationen Helamalmö. Syftet är att engagera skolklasser, malmöbor och unga vuxna och ta del av konsten, reflektera och samtala kring den och samtidigt bli medskapare till utställningen. Mellan 9 april och 12 augusti pågår utställningen Human City på Malmö Konsthall.

Kim Demåne är en konstnär verksam inom muralmålning, teckning, animation och skulptur. Sedan 2017 är Kim baserad i Malmö och under det senaste decenniet har Kim målat portaler till sitt universum i det offentliga rummet. Det senaste året har han haft stora gestaltningsuppdrag i Göteborg och Kristianstad, en muralmålning för Artscape i Sofielund. Kim är också en del av Stewdio Seved.

Utställningen pågår 9/4-12/8 2022 på Malmö konsthall.

/Africanent.se