ANNONS

Nigerianska highlife-artisten Adekunle Gold har släppt albumet “Catch if you can”. Det är artistens 4:e album sedan debutalbumet “Gold” som släpptes 2017. Adekunle Gold är en 35-årig låtskrivare och grafisk designer. Han genomsyrar arvet efter Fela-Kuti, utstuderad nutida bohem-look, sound och album-omslag. Musiken han skapar är silkeslen afrobeats kombinerat med jazz – trumpeter och trummor. Han sjunger ofta om relationer och kärlek.

Albumet är lätt att lyssna på, låten “Sinner” är mjuk, “Born again” med Fatoumata Diawara överraskar med ett ambiant sound, “High” med Davido är det virala spåret alla dansar till. Stefflon Don, amerikanska Foushée, Ty Dolla Sign gästar. Han kanske inte överträffar sig själv men lyckats bra med albumet. Vårat favoritspår är “Sinner”.

Lyssna på Catch me if you can

/Africanent.se

ANNONS